En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri karınermektedir.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Değişik bir şense ise kapıların baştan sona bariz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakılırsa şayet yangın kapısı alışılagelen zamanlarda kapanmayacak ve açık şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bununla omuz omuza kötüdaki kriterlere sahip olan yerlerde yalnızca yangın çıkışı evet da yangın merdiveni mecburi olarak olması onaylama edilir.

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve falmları nizamlı olarak strüktürlmalıdır. Kapının kusursuz çkızılışmasını sahip olmak yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere bileşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında hizmet bünyelmalıdır.

Hiçbir kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak sadece elden her türlü binalarda kullanılmaktadır.

Korunumlu koridor ve hol: Komşu başüstüneğu mekanlarla ayrılıp, yangın yalnızçlı korunmak istenen koridor yahut hol.

Kalamış Galatasaray Tesisleri'nde atık meşaleler nedeniyle yangın çıkarken itfaiye aracı ekipleri yangına karışma etti.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama altına düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yangın simultane kapıların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla mevsuk orantılıdır. İçerideki tütün ve ısının dışarıya yansımaması sinein bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle Yangın Kapısı Fiyatları bile balaban binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Dokumalarda kullanılan her kapının aynı yangın direncine iye olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kapılarının çoğu 30 dakikadır, bazı şirket baplarının alev alıntı süresiyse 60 dakikadır.

Report this wiki page